10 tips om te besparen op een huurauto

tent
5 kampeertips voor een leuke vakantie
31 mei 2017
palmbomen en zee
Een auto in het buitenland huren
30 juli 2017

10 tips om te besparen op een huurauto

Geld

geld besparen

Kun je besparen op het huren van een auto? Het antwoord is ‘ja’! wij geven je tien bespaartips…

1. Van te voren boeken: vroegboekkorting
Hoe langer je wacht met het boeken van een huurauto, hoe duurder het wordt. Dat komt omdat verhuurders meestal een beperkt aantal auto´s op voorraad hebben. Ze verhogen de prijzen vervolgens naar mate ze meer auto´s verhuren. Reserveer je huurauto dus vooraf, zodat je weet waar je aan toe bent. In veel gevallen krijg je zelfs een vroegboekkorting!

2. Boek slim qua timing
Een auto huur je altijd per 24 uur. Houd daar rekening mee met de ophaal- en inlevertijd. Boek dus vanaf 16.30 uur op dag 1 tot 16.30 uur op dag 8. Je betaalt dan voor 7 volle dagen. Geef je aan dat je de auto om 18.00 uur inlevert, dan betaal je voor die anderhalf uur een volle dag extra. De kosten voor 7 dagen autohuur zijn trouwens bijna altijd gelijk zijn aan 5 dagen.

3. Huur niet op de luchthaven
Veel reizigers halen de huurauto op de luchthaven op. Handig! Maar vaak wel duurder dan je auto ophalen op een andere locatie. Vaak kun je bij het boeken kiezen tussen ´kantoor op luchthaven´ en ´shuttle service´. Bij een shuttle service word je met een busje van de lokale verhuurder naar een kantoor vlak bij de luchthaven gereden.

4. Een paar dagen later
Verhuurkantoren vind je niet alleen op of bij luchthavens, maar ook in steden, o.a. bij je hotel. Denk er eens over om eerst de stad te verkennen met het openbaar vervoer. Zo kun je op huurdagen besparen en op parkeerkosten.

5. Huur zonder navigatie
Zonder navigatie naar de juiste bestemming rijden is in veel gevallen een uitdaging. Daarom heb je vaak de mogelijkheid om een GPS bij de huurauto te boeken. De kosten daarvan zijn behoorlijk hoog. Om kosten te besparen kun je natuurlijk ook je eigen GPS gebruiken of Google Maps op je telefoon. Vergeet dan niet je autolader mee te nemen!

En nog 5 korte tips…

6. Check je verzekering, misschien ben je al verzekerd voor huurauto’s in het buitenland.

7. Gebruik je creditcard; veel maatschappijen geven bonuspunten.

8. Controleer je auto op schade voordat je instapt.

9. Controleer de rekening, of er niets op staat wat je niet besteld hebt of je niet nodig hebt.

10 Reserveer een zo klein mogelijke auto.
De kleinste autocategorie is in de meeste gevallen de goedkoopste keuze. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Let dus goed op voordat je een auto boekt!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *