Zet jij je spullen wel goed vast in een busje?

file vermijden
Zucht… file: (Aantal) tips om het te vermijden
7 juni 2018
rijden met bakwagen
Rijden met een bakwagen: Hier moet je op letten!
28 juni 2018

Zet jij je spullen wel goed vast in een busje?

spullen vastzetten busje

Zet jij je spullen wel goed vast in een busje?

Dubbelchecken

Wanneer je spullen vervoert met een busje is het van belang om zeker te weten dat alles goed vast zit. Je moet daarom altijd goed nakijken of alle spullen vast zitten nadat je alles hebt ingeladen. In sommige gevallen vertrek je niet meteen na het inladen van de vracht. Dit is de perfecte gelegenheid om nog een laatste keer te checken of alles stevig vast zit. Je kunt namelijk nooit zeker genoeg zijn. Daarnaast raakt zo niets beschadigd tijdens het vervoer en blijft alles ook op zijn plek staan. Wil je weten in welke gevallen het extra belangrijk is dat je je spullen goed vastzet? Hieronder staan een paar voorbeelden. Bovendien wordt er uitgelegd hoe je deze dingen het beste vast zet.

Breekbare lading

Wanneer de lading die je moet vervoeren breekbaar is, zijn deze vaak al beschermd met een eventuele verpakking. Servies is bijvoorbeeld verpakt in bubbelplastic of enkele lagen vloeipapier. Daarnaast zit het in een dichte doos. Toch moet je uitkijken dat deze breekbare lading niet gaat verschuiven. Je kunt breekbare vracht het beste vast zetten met bedekte kratten op dolly’s. Deze houden alle vracht bij elkaar. Verder zitten er ook wieltjes onder die het transport hiervan gemakkelijk maken. Natuurlijk kunnen deze wieltjes op slot gezet worden, zodat ze in de bus blijven staan.

Weinig vracht in een busje

Heb je weinig vracht om te vervoeren, maar wil je niet dat dit in het voertuig beweegt? Dat is zeer begrijpelijk. Vracht maakt geluid wanneer het beweegt. Bovendien heeft het een bepaalde impact wanneer het ergens tegen aan botst. Vooral zware spullen moeten hierom goed vast zitten. Je doet er in dit geval goed aan om een ladingstang te hebben. Deze kun je in het voertuig vastzetten, zodat de vracht die je hebt blijft staan waar je deze neerzet. Ook al heb je weinig om te vervoeren.

Levende vracht

Het kan zijn dat je meerdere dieren naar bijvoorbeeld de dierenarts moet vervoeren met een busje. Het is in dit geval niet wenselijk dat de inhoud van het voertuig gaat bewegen. Reizen is al zo stressvol voor dieren. Je wil ze niet nog meer stress bezorgen door ze overal door de vrachtruimte te laten schuiven. Cargo keepers zijn een goede manier om reismanden van dieren op zijn plek te houden. Zo kun je met een gerust hart levende vracht vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *