Vakantie met een huur of lease auto buiten Europa?

tanken in het buitenland
Brandstof tanken in het buitenland… Waar moet je op letten?
20 augustus 2018
weinig kilometers auto huren
Bij weinig kilometers is een auto huren veel voordeliger
26 oktober 2018

Vakantie met een huur of lease auto buiten Europa?

huurauto buiten Europa

Vakantie met een huur of lease auto buiten Europa?

Een auto huren op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, bestaat de kans dat je niet met de auto reist. Dit is vooral het geval wanneer je buiten Europa op vakantie gaat. Meestal reis je dan namelijk met het vliegtuig. Omdat je in het land waar je vakantie houdt dan geen auto hebt, moet je deze huren. Je kunt ook een auto huren voor een roadtrip. Als je dit buiten de EU doet, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Dat zal hieronder uitgebreid worden beschreven.

Een auto huren voor een roadtrip

Een roadtrip is wanneer je een lange afstand aflegt met de auto. Je plant hierbij een route die langs verschillende bezienswaardigheden gaat. Wanneer de roadtrip langer duurt dan een dag, kun je overnachten in een bed and breakfast. Wanneer je een auto huurt om mee op roadtrip te gaan, moet je niet alleen de benzine betalen. Ook de prijs per dag. Het huren van een auto is echter wel verstandig wanneer je geen beschikking hebt tot een ander voertuig. Anders heeft het natuurlijk vrij weinig zin om op roadtrip te gaan.

Een auto huren buiten Europa

Wanneer je buiten de EU een auto huurt krijg je als eerste te maken met de wisselkoers. Zorg dat je bij het kiezen van een bedrijf de prijzen omgerekend hebt voor je deze vergelijkt. Dit is ook verstandig wanneer je zou moeten tanken. Bovendien is het noodzakelijk om een huurauto te kiezen die net naar de garage is geweest. In het buitenland heb je liever geen autopech. Vooral niet wanneer je de taal van het land waar je bent niet spreekt. Er is namelijk kans dat de pech hulp ook geen Engels spreekt. Uitzonderingen hiervan zijn natuurlijk de Verenigde Staten, Canada en Australië. Als laatste is het verstandig om afwijkende verkeersregels in het buitenland te leren.

Pas op met buitenlandse brandstofprijzen

In het buitenland zijn de prijzen en namen van verschillende brandstofsoorten anders dan in Nederland. Niet alleen binnen de EU, maar ook buiten Europa. Oriënteer je dus eerst op de namen van brandstof in het buitenland. Vooral als je weet dat je moet tanken. In landen waar aan oliewinning wordt gedaan zal de prijs van autobrandstof aanzienlijk lager zijn dan hier. In landen waar dit niet zo is moet je eerst uitzoeken waar de autobrandstof het voordeligst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *