Bij weinig kilometers is een auto huren veel voordeliger

huurauto buiten Europa
Vakantie met een huur of lease auto buiten Europa?
2 oktober 2018
Met de huurauto een dagje weg
Met de huurauto een dagje weg
28 november 2018

Bij weinig kilometers is een auto huren veel voordeliger

weinig kilometers auto huren

Bij weinig kilometers is een auto huren veel voordeliger

Waarom je bij weinig kilometers beter een auto kunt huren

Het huren van een auto is om verschillende redenen financieel voordelig. Dit is vooral het geval wanneer je weinig kilometers hoeft te maken. Denk bijvoorbeeld aan tanken. Of wanneer je de auto maar voor een korte tijd huurt. Bovendien zijn de eerste kilometers die je per dag met een huurauto rijdt vaak vrije kilometers. Maar wat houdt dit allemaal precies in?  Dat zal hieronder uitgebreid worden uitgelegd.

De vrije kilometers van een huurauto

Wanneer je een auto huurt, krijg je vaak vrije kilometers. Dit is een bepaald aantal kilometers waar je niet extra voor hoeft te betalen. Wanneer je bijvoorbeeld minder dan honderd kilometer per dag rijdt, hoef je alleen de dagprijs te betalen. Rijdt je wel meer met de huurauto? Dan betaal je er uiteindelijk ook meer voor. Maar waarom doen autoverhuurbedrijven dit? Heel simpel. Zij doen dit voor de duurzaam van de auto. Hoe meer kilometers ermee gereden worden, hoe eerder deze afgeschreven moet worden. De kans wordt ook groter dat de auto snel mankementen oploopt wanneer deze veel kilometers maakt. Het is dus ook voor jouw veiligheid.

Je huurt de auto voor een kortere tijd

Wanneer je een auto voor een kortere tijd huurt, hoef je niet veel dagprijzen te betalen. Daarnaast maak je ook niet vaak alle vrije kilometers op. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je op vakantie gaat en een auto huurt. Deze gebruik je meestal alleen om door de stad of het dorp te rijden waar je vakantie houdt. Ook kleine regionale bedrijven die een bus huren overschrijden minder vaak de limiet van vrije kilometers. Zij zijn dus ook goedkoper uit wanneer zij een auto huren waarmee zij weinig kilometers hoeven te maken.

Je hoeft niet of minder vaak te tanken

Wanneer je een auto voor een korte tijd huurt is de kans klein dat je zou moeten tanken. Wanneer je een auto voor langere tijd huurt, maar weinig kilometers maakt, moet je uiteindelijk een keer tanken. Het zou in ieder geval minder vaak moeten gebeuren als wanneer je iedere dag de vrije kilometers op maakt. Vooral wanneer de huurauto weinig brandstof per kilometer verbruikt. Dit is namelijk ook een erg belangrijke factor. De kosten van het huren van een auto kan dus nog behoorlijk oplopen. Hier hoef je je echter geen zorgen over te maken wanneer je weinig kilometers maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *