5 kampeertips voor een leuke vakantie

tent
Dagtrip met een huurauto is dubbel genieten.
17 mei 2017
Geld
10 tips om te besparen op een huurauto
1 juli 2017

5 kampeertips voor een leuke vakantie

tent

 

Kampeerfans vinden het heerlijk om buiten te zijn en primitief te leven. Even weg uit de drukte van de stad… Mensen die anti-kamperen zijn, houden er bijvoorbeeld helemaal niet van om met een wc-rol onder de arm over de camping te lopen. Kamperen: voor de een is het een nachtmerrie, voor de ander een droomvakantie… wij geven je vijf kampeertips om er een leuke tijd van te maken!

  1. Koop een geschikte tent

Wat is een geschikte tent? Het is belangrijk om te weten met hoeveel personen je op vakantie gaat en wat het doel van de vakantie is. Ga je met z’n tweetjes en wil je van camping naar camping reizen? Kies in dat geval voor een kleine lichtgewicht tent met een polyester of polyamide tentdoek. Ga je met het hele gezin langere tijd op een camping staan? Neem dan een grotere familietent met een katoenen tentdoek.

  1. Maak een checklist

Om te voorkomen dat je straks lekker in je tentje zit en een deel van je spullen nog thuis ligt: maak een checklist. Het geeft je rust en het zorgt ervoor dat je overzicht houdt bij het pakken van de kampeerspullen.

  1. Zet je tent thuis een keer op

Het is aan te raden om je tent thuis al een keer rustig op te zetten. Zo kom je er misschien achter dat je nog onderdelen mist. En… neem liever een paar haringen te veel mee dan één te weinig.

  1. Controleer de plek en gebruik een grondzeil

Als je de juiste plek voor je tent hebt gekozen is het aan te raden om de plek te controleren. Let op scherpe en uitstekende objecten zoals stenen, boomwortels of dennenappels. Scherpe voorwerpen kunnen door het onderzeil van je tent heen prikken en kunnen gaten maken in je tent. Leg daarom altijd een grondzeil onder je tent. Dit geeft de tent de nodige extra bescherming.

  1. huur een busje

Kamperen heeft natuurlijk iets primitiefs, maar dat hoeft niet te betekenen dat je niet aan je eigen comfort mag denken. Huur een busje! Daar kun je veel kampeerspullen in kwijt en de reis van en naar de camping is zeer comfortabel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *