Een auto in het buitenland huren

Geld
10 tips om te besparen op een huurauto
1 juli 2017
Een automaat versus schakelauto, voor en nadelen
31 augustus 2017

Een auto in het buitenland huren

palmbomen en zee

Een vaak gestelde vraag rond de vakantietijd: gaan we vliegen of stappen we in de auto dit jaar? Het heeft allebei zo zijn voor en nadelen, maar de combinatie vlucht met huurauto  wordt door veel vakantiegangers als erg comfortabel ervaren.

auto in het buitenland huren

Vanuit Nederland geregeld

Fijn als je uit het vliegtuig stapt en de auto staat al voor je klaar. Wel is het dan toch nog soms aansluiten in de rij. Het contract is al wel vast geregeld en vanuit Nederland heeft u in uw eigen taal op uw gemak kunnen controleren of de verzekering en andere afspraken in orde zijn. 

Waar let je op voor je instapt en bij terugkomst

Loop met de verhuurder even om de wagen heen. Eventuele schade kan door de verhuurder worden aangetekend op de huurovereenkomst. U kunt ook de kilometerstand even checken. Vaak bestaat de mogelijkheid om de auto weer in te leveren na sluitingstijd. Dit is geen verstandige optie. Als er achteraf een schadeclaim komt, dan kunt u niet bewijzen dat u de auto in goede staat heeft ingeleverd.

Creditcard

Een auto huren zonder creditcard levert al snel problemen op. De kaart staat garant voor de borg, de eventuele schade en nog andere zaken zoals bijvoorbeeld verkeersboetes.

Technische problemen

Schakel niet op eigen houtje een garage in bij technische problemen. Neem eerst contact op met de verhuurder. Deze hoort, ook volgens het contract, de problemen op te lossen. Al naar gelang de situatie en de locatie zal u of een andere huurauto krijgen of in overleg alsnog naar de garage moeten. Regelt u zelf iets zonder eerst contact te leggen, dan loopt u het risico de reparatie zelf te moeten betalen.

Documenten

Uiteraard moet je over een geldig rijbewijs beschikken. Buiten de Europese Unie wordt vaak om een internationaal rijbewijs gevraagd. Dit kun je regelen via de ANWB-winkel. Het komt ook voor dat je pas een auto kunt huren als je meer dan een x-aantal jaren je rijbewijs hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *