Auto huren om te besparen

Audi Huren
Eerste indruk doorslaggevend bij zakelijk gesprek
17 mei 2017

Auto huren om te besparen

Huurauto Utrecht

Het klinkt een beetje tegenstrijdig: een auto huren om geld te besparen. Maar het is echt waar! Want heb je wel elke dag een auto nodig?

Bij veel mensen staat de auto vaker stil dan dat ze er in rijden. Door de week is het meestal handiger om met het openbaar vervoer naar het werk te gaan dan met de auto. Vanuit regio Den Haag doe je er ’s morgens met het openbaar vervoer bijvoorbeeld 20 minuten over om in hartje Rotterdam te komen. Met de auto sta je enorm in de file. Veel mensen laten de auto dan liever voor de deur staan.

Auto huren
Slim inderdaad! Maar zo’n auto kost ondertussen wel geld. Verzekering, motorrijtuigenbelasting, APK, onderhoudsbeurten etc. En hoe vaak gebruik je hem daadwerkelijk? Reken eens uit wat je auto maandelijks kost terwijl hij voor je deur staat. Je schrikt er van! Daarom is het wellicht een goed idee om je auto te verkopen en af en toe een auto te huren! Ja, je moet daar natuurlijk ook voor betalen, maar je bespaart enorm veel geld!

Gezonder
Er zijn nog veel meer voordelen te bedenken. Geen auto hebben is gezonder, want je springt vaker op de fiets als je een kopje koffie gaat drinken bij een vriendin, naar de sportschool gaat of even een paar boodschapjes moet halen bij de supermarkt. Fietstassen zijn dan een goede oplossing. Of je wandelt even naar het winkelcentrum in plaats van achter het stuur te kruipen van je auto. Zo krijg je ongemerkt veel meer beweging!

Meer beweging
Ook reizen met het openbaar vervoer is gezonder. Dat klinkt een beetje vreemd misschien, maar je moet in veel gevallen eerst naar het station of de halte lopen – of fietsen – voordat je in de trein, metro, bus of tram kunt stappen. Dus… ook hierbij krijg je ongemerkt meer beweging dan met je auto.

Schonere wereld
Ten slotte: geen auto bezitten, maar er af en toe een huren, is heel milieuvriendelijk. Want als je af en toe een auto huurt en de rest van de tijd loopt of fietst, scheelt dat heel wat uitlaatgassen. En iedereen weet wel dat die slecht zijn voor het milieu. Zo draag je ook nog eens bij aan een schonere wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *