Autovakantie in Nederland? Hoeft niet duur te zijn!

Bestelbus of personenbus
Bestelbus of personenbus; wat zijn de verschillen?
9 februari 2018
weekend trip
Weekend trip: De 5 leukste plaatsjes in Nederland!
13 april 2018

Autovakantie in Nederland? Hoeft niet duur te zijn!

autovakantie

Ondertussen is iedereen om me heen alweer plannen aan het maken voor de vakantie; verre reizen, luxe all-in resorts, verre bestemmingen… Dat zit er voor ons echt niet in dit jaar. We moeten een beetje op de kleintjes letten en met 4 kids en 2 volwassenen, wordt zo’n luxe vakantie al snel onbetaalbaar! Toch willen we er wel even tussenuit en de kinderen een leuke vakantie bezorgen; daarom gaan wij dit jaar op autovakantie in eigen land!

Autovakantie

Het grote voordeel aan een autovakantie, vind ik wel dat je niet bepakt en bezakt op stations of vliegvelden met de kids hoeft te staan wachten of te haasten om op tijd te zijn. Lekker op ons gemak inpakken en instappen en als we onderweg iets leuks zien, dan stoppen we gewoon waar we maar willen. Nou is een autovakantie in onze Fiat Punto met zes man niet zo comfortabel natuurlijk.

Daarom hebben we besloten een personenbusje te huren voor twee weken. Zo heeft iedereen voldoende beenruimte en als kers op de taart mogen oma en opa de tweede helft van de vakantie ook nog mee! Lief van onze grootouders, dat zij voor deze week ook de huur van het busje betalen. Dat vinden de kinderen natuurlijk te gek. En het is eenvoudig een leuke route uit te stippelen binnen Nederland.

Budget vakantie

De vakantie mag natuurlijk wel iets kosten, maar voor ons en ook voor de kinderen is picknicken in het bos eigenlijk nog veel leuker als eten in een sjiek restaurant. We logeren de eerste week op een camping in het noorden van het land. Vanaf de camping pakken we overdag het busje en rijden we wat rond langs leuke bezienswaardigheden. Iedereen komt aan de beurt om een uitje te kiezen deze week.

Aan het einde van de eerste week rijden we naar Groningen, daar halen we opa en oma op. Zij hebben nog tal van plekken die ze graag zouden willen bezoeken of zouden willen laten zien aan ons. We overnachten in een huisje, waar we ‘s avonds van oma kookles krijgen.

Al met al, werd het een (lowbudget) autovakantie, die ons allen onbetaalbare herinneringen opleverden.

1 Comment

  1. […] kunnen je chagrijnig maken wanneer je van je werk naar huis rijdt. Of wanneer op weg bent naar je vakantiebestemming. En ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je te laat komt op afspraken. Gelukkig zijn er een paar tips […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *