Bakwagen huren? denk aan de hoogte!

wanneer huur je wat voor huurauto?
Wanneer huur je wat voor huurauto?
30 januari 2019
huur een busje
Snel oma verhuizen? Huur een busje
28 maart 2019

Bakwagen huren? denk aan de hoogte!

Hoogte bakwagen

Hier moet je op letten

Het rijden in een bakwagen is overduidelijk niet hetzelfde als het rijden in een busje. En het is sowieso heel anders dan rijden in een personenauto. Het voertuig heeft namelijk meer weg van een vrachtwagen dan van de andere genoemde voertuigen. Je hebt ook niet voor niets een speciaal rijbewijs nodig om erin te mogen rijden. Daarom is het belangrijk om goed te letten op een paar dingen wanneer je in een bakwagen rijdt. Bijvoorbeeld het blijven letten op de hoogte van de bakwagen kan een groot verschil maken. Hieronder worden deze zaken uitgebreid beschreven.

Gewicht, hoogte en grootte

Een bakwagen is groter dan een busje, echter het voertuig is kleiner dan een vrachtwagen. Dit betekent dat er meer spullen in de laadruimte van het voertuig kunnen. Er kan dus meer gewicht in wat het rijden zwaarder maakt. Dit zorgt ervoor dat je moet opletten dat je niet te snel bochten maakt. De kans bestaat namelijk dat het voertuig omver kiept. Zo beschadigen niet alleen de lading en het voertuig. Jij als bestuurder kan in dit geval ook gewond raken. Geen van deze gebeurtenissen is wenselijk, dus is het verstandig om rustig te blijven rijden. Vooral wanneer je een bocht maakt. Verder moet je vanwege de grootte ook goed uitkijken wanneer je door smalle straten en onder bruggen door rijdt. Bakwagens worden namelijk vaak als leveringsvoertuig voor de vracht van winkels gebruikt. En niet iedere winkelstraat is breed genoeg om hier zonder op te letten doorheen te kunnen rijden.

Dode hoek van de bakwagen

De dode hoek van een bakwagen is net als bij een vrachtwagen groter dan die van een personenauto. Zorg daarom dat je extra goed let op de dode hoeken om aanrijdingen te voorkomen. Het voertuig heeft ook net zoals een vrachtwagen meer en grotere spiegels. Dit is wettelijk verplicht en juist omdat je in dit voertuig beter op de dode hoek moet letten. Een ongeluk is zo veroorzaakt wanneer je dit niet doet.

Verkeersveiligheid voorop

In grotere voertuigen is het dus nog belangrijker om ongelukken te voorkomen. Wees daarom niet alleen alert op de hoogte, jouw veiligheid en dat van je medeweggebruikers. Houdt je in dit geval ook strikt aan de verkeersregels. Nogmaals, het rijden in een bakwagen is heel anders dan het rijden in een personenauto of busje. Zorg er hierom voor dat de verkeersveiligheid voorop staat wanneer je in dit voertuig gaat rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *