Eerste indruk doorslaggevend bij zakelijk gesprek

Huurauto Utrecht
Auto huren om te besparen
16 mei 2017
Bestelbus huren Utrecht
5 tips om te besparen bij verhuizen
17 mei 2017

Eerste indruk doorslaggevend bij zakelijk gesprek

Audi Huren

Wil je een goede eerste indruk maken bij een zakelijk gesprek? Je hebt ongeveer drie seconden de tijd! Je houding en lichaamstaal zijn hierbij heel belangrijk. Maar er is meer…

Voorbereiden
Bereid je goed voor. Zoek de persoon waarmee je gaat praten op via Google of LinkedIn. Bijvoorbeeld de dag voordat je de afspraak hebt gepland. Zo kun je je beter instellen op het type bezoek en vorm je je een eerste beeld van de persoon en het bedrijf. Oefen thuis de juiste houding voor de spiegel en trek even de kleding aan die je wilt dragen tijdens het gesprek. Zo zie je meteen of het je goed staat.

Entree
Maak een goede entree. Neem heel even de tijd voordat je de ruimte betreedt. Breng je schouders naar achter en naar beneden, zet je borst vooruit, adem diep in en uit, en zet een glimlach op je gezicht. Wanneer je geïnteresseerd om je heen kijkt, geeft dat een positieve open indruk.

Handdruk
Geef een goede, stevige handdruk en zorg ervoor dat je handen koel zijn. Een handdruk geeft veel informatie over jou als persoon. Wanneer je iemand een hand geeft, kijk hem of haar dan in de ogen. Wacht vervolgens tot hij of zij zichzelf introduceert. Herhaal in je antwoord zijn of haar naam: “Goedemiddag Anneke, mijn naam is Dirk.” Op deze manier onthoud je de naam beter. Glimlach ondertussen vriendelijk.

Spiegel
Wanneer je tijdens het gesprek rechtop in je stoel zit, dan geeft dat een zelfverzekerde indruk. Zet je voeten iets uit elkaar op de grond. Neem een open houding aan en voorkom dat je je armen kruist. Dat kan gesloten en sceptisch over komen. Gebruik handgebaren, maar houd het rustig. Adem rustig en zorg dat je stem rustig en laag is. Spiegel de houding van je gesprekspartner een klein beetje. Luister aandachtig en vat het verhaal kort samen. Hiermee geef je aan dat je goed hebt geluisterd. Neem de tijd om te antwoorden of te reageren.

Huurauto
Wanneer je vertrekt, wees je dan bewust dat je wordt nagekeken, veelal totdat je in je auto zit en bent weg gereden. Veel mensen vergeten dit laatste stuk. Je auto vormt wel degelijk een zeer belangrijk onderdeel van een zakelijk gesprek. Heb je een auto die goed aansluit bij dit zakelijke contact, perfect! Maar heb je een klein, oud autootje? Of rijd je in een auto waarmee je je kinderen naar de voetbal brengt? Dan is een auto huren een uitstekende optie! Kies een auto met een aantrekkelijk design en een merk met aanzien en je eerste indruk bij je zakelijke contact kan niet meer stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *