Wat moet er verplicht aanwezig zijn in een huurauto?

Wanneer is huren goedkoper dan een auto kopen?
29 september 2017
Welke rijbewijzen zijn er?
30 november 2017

Wat moet er verplicht aanwezig zijn in een huurauto?

Of je nu met een huurauto of met een eigen auto op stap gaat; een aantal zaken zijn verplicht om aan boord te hebben. In Nederland gelden daarvoor andere regels dan in het buitenland. Informeer van te voren goed voor welk land je wat voor uitrusting dient mee te nemen of wat er ter plekke in een huurauto aanwezig hoort te zijn.

Gevarendriehoek

Deze is in Nederland niet verplicht, al denk bijna iedereen van wel. Bij pech ben je wel altijd verplicht om naderende auto’s te waarschuwen als je langs de kant van de weg staat. Je mag dan kiezen uit knipperende waarschuwingslichten of als je deze in de auto hebt, de gevarendriehoek. De rode driehoek moet dan goed zichtbaar voor het verkeer op 30 meter afstand van je auto worden geplaatst. Voor veel andere landen is het wel verplicht om een gevarendriehoek bij je te hebben.

Wat moet er verplicht aanwezig zijn in een huurauto

Brandblusser

Deze is in ons land ook niet verplicht maar bij bijvoorbeeld brand onder de motorkap wel heel fijn om paraat te hebben. In België alleen verplicht met een Belgisch kenteken, maar dit sluit discussies met de bestuurder van een Nederlandse huurauto niet uit.

Reflecterend Veiligheidsvest

Dit is net als de gevarendriehoek ook niet verplicht in ons land, maar wel in veel andere landen. Soms alleen voor de bestuurder, soms voor alle inzittenden.

Reservelampen

Als u onderweg wordt aangehouden met een defecte lamp dan kan de boete wel oplopen tot € 140. Een set reservelampen is dus onmisbaar en hoort in iedere auto aanwezig te zijn.

Verbandtrommel

In Nederland niet, maar in bijvoorbeeld Oostenrijk weer wel verplicht. Toch maar beter om bij je te hebben al lijken veel trommeltje met een echt auto-ongeluk in gedachten niet echt toereikend. 

Alcoholtest

Rij je als toerist door bijvoorbeeld Frankrijk, al of niet met een huurauto, dan krijg je echt problemen als blijkt dat je bij controle geen alcoholtest bij je hebt ook al heb je nog nooit een druppel alcohol gedronken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *