Schade huurauto: wat te doen?

weekend trip
Weekend trip: De 5 leukste plaatsjes in Nederland!
13 april 2018
file vermijden
Zucht… file: (Aantal) tips om het te vermijden
7 juni 2018

Schade huurauto: wat te doen?

schade huurauto

Schade met een huurauto, en nu?

Wat te doen?

Schade maakt iedereen wel eens met een auto. Toch wordt het iets ingewikkelder wanneer u schade maakt met een huurauto. In dit geval wordt kan het namelijk onduidelijk zijn wie wat betaalt. Dit is wel van belang om te weten als u een auto huurt. Bij ernstige schade is het sowieso belangrijk dat de auto zo snel mogelijk naar de garage gebracht wordt. Maar dat is natuurlijk voor de hand liggend.

Schade huurauto (die niet uw schuld is)

Omdat een huurauto niet altijd verzekerd is, bent u in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de schade en de kosten hiervan. Er zijn daarentegen wel uitzonderingen. Wanneer de huurauto een relatief oude is, kan het zijn dat bijvoorbeeld de motor of accu het begeeft. Dit is dan de verantwoordelijkheid van het bedrijf waarvan u de auto heeft gehuurd. Het kan ook voorkomen dat u een deuk oploopt met een huurauto die niet uw schuld is. Wanneer de tegenpartij schuld bekent, kan het autoverhuurbedrijf dit verder afhandelen en heeft u er technisch gezien niets meer mee te maken.

Schadeclaim

Een ieder die schade maakt moet een schadeformulier invullen. Een schadeclaim formulier is erg belangrijk voor schade met uw eigen auto. Echter is deze nog meer van belang wanneer u schade maakt met een auto die niet op uw naam staat. Op dit formulier wordt duidelijk gemaakt wat voor schade er is en wie er schuld heeft. Ook moet u hier uw verzekeringsinformatie en dat van een eventuele tegenpartij op invullen. De tegenpartij kan zowel het bedrijf zijn waar u de auto van heeft gehuurd als een buitenstaander die schade aan de huurauto heeft veroorzaakt. Wanneer dit allemaal op papier staat kunt u rustig de schade laten repareren.

Wie betaalt?

Wanneer de schade bij een huurauto niet uw schuld is en u kunt dit aantonen, hoeft u dus in principe niets te betalen. Als u dit niet kunt aantonen of de schade is wel uw schuld, dan gelden er andere voorwaarden. In dit geval bepalen de voorwaarden van het huurcontract van de auto wat en hoeveel u moet betalen. Bijvoorbeeld: is de huurauto door het verhuurbedrijf verzekerd? Dan zou het kunnen voorkomen dat u een deel van of het volledige eigen risico moet betalen. Uiteraard kunt u beter helemaal geen schade maken met een huurauto, want dit zou de reis er niet prettiger op maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *