Verhuisstress? Lees deze tips!

Compared – Easy Programs In Meet Women Online
14 september 2019
No-Hassle Solutions Of Order Supplements Online Explained
18 september 2019

Verhuisstress? Lees deze tips!

verhuisstress-is-nergens-voor-nodig

Laat verhuisstress je niet dwars zitten

Verhuizen kan een hoop stress met zich meebrengen. Papierwerk, vele adreswijzigingen, toeslagen wijzigen, alles geordend inpakken en naar je nieuwe huis toe krijgen en ga zo maar door. Hoe houd je je hoofd boven het water in het golfslagbad dat verhuizen heet? Wij geven je graag een aantal tips!

Plan je verhuizing goed

Klinkt als een open deur, maar toch verliezen de meeste mensen de controle met dingen die zij van tevoren hadden kunnen plannen. Denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van je adresgegevens bij de belangrijkste instanties. Als je weet dat je gaat verhuizen, maak gewoon rustig een lijst met bedrijven die in ieder geval je wijziging moeten doorkrijgen. Denk aan de Belastingdienst, gemeente, bank, verzekeraar en zo kan je er vast nog wel wat andere organisaties bij verzinnen. Vraag desnoods aan bekenden en familie of zij misschien nog even met je willen meedenken. Als je dit allemaal gedaan hebt, is het tijd te kijken welke spullen je wil houden en welke items eigenlijk niet mee hoeven te verhuizen. Je gebruikt vaak minder spullen dan je denkt. Ga dan niet een week voor je verhuizing beginnen met puzzelen, maar het liefst een aantal maanden eerder. Zo geef je vrienden ook de tijd eventuele spulletjes die nog hartstikke bruikbaar zijn, over te nemen.

Blijf je normale, leuke dingen doen!

Soms kun je door alle zaken die je nog moet regelen de leuke dingen vergeten. Zonde! Juist door je gewone leven zoveel als mogelijk in ere te houden, geef je negativiteit geen ruimte en kun je tussentijds even ontspannen van al die verhuisstress. Verhuis je samen? Ga dan af en toe wat doen met alleen vrienden maar ook zo nu en dan samen. En nee, niet alles hoeft heel veel geld te kosten.

Sparen voor die verhuizing

Onvermijdelijk kost een verhuizing best wel wat geld. Heel veel geld zelfs. Nou hangt het er vanaf of je naar een huurhuis of een koopwoning verhuist. Als je gaat huren zitten veel dure dingen zoals een keuken of een badkamer al in de woning. Bij een koophuis alleen als je dit hebt meegekocht. Je kan sinds 2018 de kosten koper niet meer meenemen in de hypotheek. Omdat je hiervoor flink hebt gespaard, ben je misschien vergeten dat vervolgens die badkamer of die mooie keuken er nog wel in moet! Begin dus ruim van te voren met het aanvragen van vrijblijvende offertes bij verschillende aanbieders, en begin nóg veel eerder met het voldoende sparen voor jouw droomhuis. En wees eerlijk: of je nou huurt of koopt, nieuwe spullen heb je altijd nodig.

Omdat het verhuizen zelf dus al een hele hoop voorbereidingstijd kost, helpt Van Zilver Auto’s je graag met het zwaarste gedeelte: al die spullen. Huur eenvoudig en voordelig een bestelbus online of vraag bij ons een offerte op. Zo geregeld, die verhuizing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *