De juiste verzekeringen bij een huurauto

Welke rijbewijzen zijn er?
30 november 2017
Bestelbus of personenbus
Bestelbus of personenbus; wat zijn de verschillen?
9 februari 2018

De juiste verzekeringen bij een huurauto

Een leuke auto huren om met een paar mensen op vakantie te gaan? Na één telefoontje staat hij glanzend gepoetst voor je klaar. Even wennen zo’n grotere wagen, maar al snel rijden jullie zingend de grens over, verre oorden tegemoet. ‘Hebben we eigenlijk een All-risk verzekering?’ vraagt een van je medereizigers een uurtje later. Je bijrijder kijkt lachend achterom. ‘Allemaal geregeld, dus jij mag straks ook een stukje rijden.’

Eigen risico en borg verzekeren

Het eigen risico bij een huurauto kan variëren van bijvoorbeeld € 500 tot wel € 1900. In de standaard dekking die bij de huurauto hoort, is het eigen risico niet inbegrepen. Stel dat je een aanrijding maakt. De schade is totaal € 4.500 en je eigen risico is € 900. De verzekering betaalt dan € 3.600 en zelf moet je het ontbrekende restant betalen.

Casco verzekering

Vind je het eigen risico te hoog en wil je vooral zorgeloos van je vakantie gaan genieten, dan kun je overwegen om een casco verzekering af te sluiten. Het eigen risico en eventueel ook de borg zijn dan meeverzekerd. Zeg dat dit je € 6 per dag kost, dan kun je op basis van het aantal vakantiedagen uitrekenen hoever de totale kosten voor de extra verzekering van je eigen risico afliggen. Afhankelijk van je financiële reserves kun je op basis daarvan een beslissing nemen.

Waar ga je naartoe met je huurauto?

Een dag een busje huren in Nederland, twee weken met wat mensen naar Italië of kilometers vreten over de Amerikaanse high way. Geen reis is gelijk en per situatie is het verstandig om even goed uit te zoeken wat de beste verzekering is voor welk land. Er gelden overal andere regels, dus als de verhuurder geen Nederlands bedrijf is, neem dan goed de tijd om alles vooraf door te nemen.

Hoelang en hoe vaak huur je een auto

Vergelijk ook de kosten van diverse verzekeringen aan de hand van het benodigde aantal dagen of weken. Een paar keer per jaar een verzekering voor bijvoorbeeld een week kan duurder uitpakken dan een verzekering voor het hele jaar.

1 Comment

  1. […] huurauto: Omdat een huurauto niet altijd verzekerd is, bent u in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de schade en de kosten hiervan. Er zijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *