Auto gehuurd? Wie rijden er nu beter? De…

Met de huurauto een dagje weg
Met de huurauto een dagje weg
28 november 2018
wanneer huur je wat voor huurauto?
Wanneer huur je wat voor huurauto?
30 januari 2019

Auto gehuurd? Wie rijden er nu beter? De…

Wie rijden er nu beter?

Auto gehuurd? Wie rijden er nu beter? De mannen of de vrouwen?

De linker- en rechterhelft van het brein

Het is een vraag die bijna net zo oud is als het autorijden zelf. Welk geslacht kan beter autorijden? Sommige mensen denken dat de hersenhelften waar mannen en vrouwen het meeste gebruik van maken hier invloed op heeft. Dit is echter niet waar. Ten eerste, omdat iedereen evenveel gebruik maakt van beide hersenhelften. Daarnaast ligt hoe goed je kunt autorijden aan andere factoren. Dus wie doen het nou eigenlijk beter? Wanneer je dit gaat uitzoeken, zal je zien dat mannen vaak meer weten van het voertuig waarin zij rijden. Vrouwen gaan echter veiliger om met het daadwerkelijke autorijden. Hieronder wordt dit verder beschreven.

Mannen weten meer van het voertuig

Het grootste deel van de jongens speelt nog steeds met auto’s wanneer zij klein zijn. Dit leidt ertoe dat zij op latere leeftijd meer geïnteresseerd zijn in hoe auto’s in elkaar zitten. Het is dus logisch dat de meeste mannen meer weten van de auto zelf dan vrouwen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat vrouwen niets weten van auto’s. Het is namelijk niet voor niets verplicht om te weten hoe auto’s in elkaar zitten wanneer je leert autorijden.

Vrouwen rijden veiliger

Het betekent echter ook niet dat mannen beter kunnen autorijden. Of in elk geval veiliger. Hierin blinken vrouwen namelijk uit. Volgens meerdere onderzoeken is het zo dat een vrouw beter oplet in het verkeer en dus veiliger rijdt. Dit komt omdat vrouwen over het algemeen meer op details letten. Daarnaast overtreden zij minder vaak de verkeersregels. Mannen doen dit vaker, omdat zij sneller denken ermee weg te kunnen komen. Vooral wanneer er geen flitspalen in de buurt staan. Bovendien zitten vrouwen minder vaak achter het stuur wanneer zij onder invloed zijn van alcohol. Dit maakt vrouwen over het algemeen betere weggebruikers dan mannen.

Ook een auto huren? Neem contact op!

Wil je nou een huurauto bestellen, omdat je bijvoorbeeld een dagje weg gaat? Neem dan contact met ons op! Dit kan zowel telefonisch als per e-mail. Onze gegevens kun je rechts bovenaan de webpagina vinden onder het kopje ‘direct bestellen’. Bovendien zijn wij de vinden op verschillende social media als Facebook, Twitter, Youtube, Instagram en Google+. Wij verhuren auto’s van de merken Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi en Peugeot. Ook verhuren wij voertuigen als bakwagens en bestelbussen. En als je veilig wil rijden, laat dan een vrouw achter het stuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *